← НАЗАД НА БОЗА

За што се каеме при крај на животот!

За што се каеме при крај на животот!
659 Читања

Претераната посветеност на работата, недостаток на храброст за остварување на свотие соништа, како и премалку време за фамилијата и пријателите, се само од неколкуте работи за кои луѓето пред крајот на животот ги спомнуваат.
Кога здравјето и младоста ќе помине, луѓето сфаќаат што е вистинско и вредно и обично се што заработиле и имале не им значи ништо пред крајот на животот. Еве на што може да поработите и да промените додека се уште има време. Пет работи поради кои луѓето се каат пред крајот на животот:

 

1. Никогаш не се трудиме да ги оствариме своите соништа

Луѓето пред крајот на животот највеќе жалат што не биле доволно храбри да ги следат соништата, туку се задоволни со тоа што другите го очекувале од нив. Почнете да работите на своите цели сега, не ги одлижувајте работите додека не е прекасно.

2. Премногу работиме и немаме време за фамилијата

Претераната посветеност на работата доведува до состојба кога имаме премалку време за оние кои ги сакаме. Одредете си навистина што е важно. Престанете со непотребните трошкови и работи кои само се зголемуваат во вашиот живот – тоа ќе направи простор за подобри односи и подобар избор.

3. Потребно е да се поминува повеќе време со пријателите

Во последните моменти, на луѓето им се битни само тие што им се драги, и тогаш се случува да им недостасуваат пријатели

4. Почесто кажувајте „Те сакам”

Можеби е тешко да му кажете на некого дека го сакате, посебно ако се плашите да ве одбијат. Али неможноста да се изразат чувствата, влијае на човекот и ќе не прати и во иднината. Ако се плашите дека ќе бидете повердени, запомнете дека подобро е да се знае за вашата љубов, отколку да го поминете животот мислеќи што можело да се случи.

5. Треба да кажувате што мислите, отколку да преќутувате

Ако сакате здрав однос, искреноста и спротивставувањето се неопходни. Вообичаената предрасува дека спротивставеноста е тоа што создава поделба. Во реалност, ако се ради за пристоен и конструктивен начин, спротивставуањето пробудува меѓусебно разбирање и почит.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk