Дестинации

За викенд посетете ја Сицилија

Сицилија има долга богата историја за која сведочат многу докази…

Сицилија е најголемиот остров во Средоземното море. Се наоѓа на околу 160 километри северо-источно од Тунис, а нејзиниот главен град е Палермо. Овој остров е има исклучително богата и уникатна култура, барокна архитектура, која на специфичен начин ве води низ времето, прекрасните пејсажи, тиркизното море,но, исто така, и место познато по контроверзната италијанска мафија.

Овој остров е опкружен со природни убавини. Морето околу островот е во сите нијанси на синта боја и многу е топло. Плажите се покриени со бел песок што сјае под сонцето.

Сицилија ви дава бескрајни можности за вистинско уживање…

ZA VIKEND POSETITE SICILIJU

ZA VIKEND POSETITE SICILIJU

ZA VIKEND POSETITE SICILIJU

ZA VIKEND POSETITE SICILIJU

ZA VIKEND POSETITE SICILIJU

ZA VIKEND POSETITE SICILIJU

ZA VIKEND POSETITE SICILIJU

ZA VIKEND POSETITE SICILIJU

ZA VIKEND POSETITE SICILIJU

ZA VIKEND POSETITE SICILIJU

ZA VIKEND POSETITE SICILIJU

ZA VIKEND POSETITE SICILIJU

 

Напиши коментар