← НАЗАД НА БОЗА

Живот во куќи стари 9000 години (Video)

Живот во куќи стари 9000 години (Video)
581 Читања

Стариот град Sassi Di Matera или во превод Камената мајка, е град кој тешко дека ќе ви го предложат во туристичките агенции, а е место кое вреди да го посетите барем еднаш во животот. Ова е стар и камен град кој е поинаков од секој друг град во светот.

Ова е единственото место во кое луѓето може да се пофалат дека живеат во куќи кои се стари и по 9000 години. Од 1993 година, Sassi di Matera заедно со паркот Murghia Matera е на листата на Unesco за заштита на светските културни вредности.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk