Motherhood

Животот е чудо: поучна приказна!

Добро е кога во моментите на слабост и кога изгледа дека се потонало, да се потсетиме дека животот е значаен и со убавите работи кои не опружуваат го правиме уште побогат.

И колку и да сме мали, дел сме од најголемата сложувалка на светот..

astronaut-konkurs-nasa-1328585176-113122

Припаѓаме на неверојатна врста и секој од нас е уметничко дело за себе

nacije-foto-flickr-1390931141-435869

И треба да се потсетиме дека сме способни да создаваме големи работи

tadz-mahal-foto-wikipedia-1390931208-435873

Посебно кога сме заедно во тоа

zajednistvo-foto-imgur-1390931312-435875

И што и да правиме, светот се уште не сака

decak-i-jeleni-foto-youtube-1390931458-435877

Иако нашите животи се толку мали и дел од оваа планета Земја

lepa-mesta-putovanja-cinkve-tere-plava-laguna-tunel-ljubavi-ledeni-kanjon-1363817962-285701

Природата ќе продолжи да биде тука и ако ние не сме тука

priroda-foto-flickr-1390931685-435879

Затоа што животот секогаш го наоѓа својот пат

drvo-foto-flickr-1390931756-435881

И затоа запамтите, секој живот е чудо сам по себе

zvezda-foto-imgur-1390931841-435883

И понатаму имаме уште многу што да научиме едни од други

bliznakinje-zagrljaj-spasa-1376821826-354115

Затоа што животот никогаш не трае доволно долго. Искористете го секој момент

u-dobru-i-zlu-foto-imgur-1390932235-435887

 

 

Напиши коментар