Motherhood

Знаци кои покажуваат дека вашето дете е зависник од технологија

Ова е време кога нашите животи се преплавени од разни технички уреди. Користиме мобилни телефони, лап топ, таблети и стануваме зависни од нив. Тоа особено се однесува на децата кои доста време поминуваат пред компјутер. Еве неколку знаци дека вашето дете е зависно од технологија.

1. Ги носат уредите со себе и кога одат во тоалет

2. Во разговор со вас користат кратки реченици

3. Мобилниот или таблетот го користат во текот на фамилијарниот ручек

4. Незаинтересираност за социјално дружење надвор од дома

Напиши коментар