Здраво тело

3 совети како да се справите со мигрена

Според неодамнешната студија спроведена на Харвард на повеќе од 5000 жени, доколку имате наследни генетски мутации, ризикот за добивање мигрена ви се зголемува за 15%. Доколку веќе имате лоши главоболки, можеби е добро да:

1. Посетите специјалист за главоболки. Тој ќе открие дали всушност имате мигрена и ќе ви препише лекови кои можат да ви помогнат.

2. Го прашате вашиот доктор за додатоци со магнезиум. Истражувањата покажуваат дека луѓето кои земаат 600 мг магнезиум на ден поретко имаат напади на мигрена.

3. Водите дневник за главоболки за да можете да го одредите причинителот. Кога и да имате главоболка, забележете на пример што сте јаделе и други можни предизвикувачи, како стрес или недостаток на сон.

Напиши коментар