Мојата кујна

Брз колач со готов пудинг

ПОТРЕБНИ СОТОЈКИ:

* 1 пакетче пудинг од ванила без варење

* пастеризирано млеко+кондензирано млеко

* 3 пакетчиња ванилин веќер

* 1 филџан слатка павлака

* 5 супени лажици шеќер во прав

* 1 пакетче бисквити

* карамел сируп

* лешници

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Пудингот се меша со пастеризираното и кондензираното млеко, при што количината треба да одговара на упатството за подготовка на пудингот, а соодносот треба да биде 2/3 пастеризирано и 1/3 кондензирано млеко.

Павлаката се меша со миксер со шеќерот во прав и ванилиниот шеќер во посебен сад.

Се додава лажица по лажица во пудингот, кој се меша постојано за да се изедначи смесата.

Во кутија за сладолед се става ред крем, ред бисквити, се поливаат со карамел сируп и редовите продолжуваат по истиот редослед, за на крај да се заврши со слој од крем.

Од горе се полива со сируп од карамела и со кршени ореви.

Напиши коментар