ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
* 300 г Грахам кекси
* 5 лажици мек несолен путер
* 400 г Нутела
* 3/4 шолја сечкани лешници
* 400 г крем сирење
* 1/2 шеќер
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Скршете ги грахам кексите (можете да користите и плазма), а потоа додадете го путерот и 1 лажица Нутела. Додадете 3 лажици сечкани лешници и измешајте си состојките во блендер за да добиете песоклива смеса.
Во кружен сад до дијаметар 23 цм, напискајте ја смесата и израмнете со лажица, и ставете во фрижидер.
Изматете го крем сирењето и шеќерот, се додека не добиете единечна смеса, а додавајте ја Нутела полека и продолжете со мешање.
Извадете го садот со тестото од фрижидер и внимателно нанесете го кремот со Нутела. Попрскајте со кршените лешници, а потоа ставете го чизкејкот во фрижидер на неколку часа или да отстои преку ноќ.
Служете го ладен.
