Мојата кујна

Чоколадни колачиња полни со путер од кикиритки за само 10 минути

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

* 150 грама путер од кикирики

* 1 чоколадо за готвење (или млечно чоколадо)

* 6 лажици шеќер во прав

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Најпрвин растопувате нешто помалку од половина од чоколадото, и додека е во течна состојба го распоредувате во долниот дел од калапите за колачиња.

Додека малку се зацврсти чоколадото, во блендер ставете го путерот од кикирики, и додадете го шеќерот во прав. Промешајте неколку пати додека да се соедини.

Смесата од блендерот извадете ја на тава и од неа формирајте неколку помали топчиња кои подоцна ќе ги сплескате. Добиените форми распределете ги во калапите врз првиот дел од чоколадото.

Растопете го и остатокот од чоколадото, и прелијте го во калапите врз путерот од кикирики.

Оставете ги неколку часа во фрижидер да се зацврстат.

Совет:

Доколку сте љубител на цимет, можете во путерот од кикирики да го додадете и овој зачин кој ќе даде дополнителен шмек на и онака превкусните колачиња.

Write A Comment