Здраво тело

Циркулација најбрзо ќе ја постигнете со четка

За да ја одржите циркулацијата во крвта, редовно тријте ја кожата со мека четка.

Преку лимфниот систем се ослободуваат токсини од ткивата. Штетните материи можат лесно да се акумулираат, а тоа најчесто се случува помеѓу ќелиите на маснотии на колковите, бутовите и задницата. На овој начин масните наслаги се потиснуваат нагоре и се пробиваат низ фиброзната мрежа што доведува до создавање на целулит.

Секој ден четкајте ја сувата кожа од стопалата нагоре. Четката треба да биде доволно мека, бидејќи острите влакна може да ја изиритираат кожата.

 

Напиши коментар