Дестинации

Даблин – град на забавата и уживањето!

Клучните состојки на преубавиот град Даблин е илјадитите години од историјата, богатото наследство декорирано со хедонизам.

Уште во минатото Даблин важел за културен центар, кој инспирирал и измамил многу писатели, музичари и други уметници. Некои од најпознатите се Џорџ Бернард Шо, Оскар Вајлд, Јејтс, Џејми Џојс..

Даблин Навистина има се, шармантна мешавина на средновековието, џорџијанска и модерна архитектура, богата историја и култура, легендарна традиција, преубави продавници за пазарење, места за искачање во вечерните часови и неверојатен карактер.

Погледнете ги сликите и уверете се сами.

luksuz-turizam-destinacija-dablin-irska (1)

luksuz-turizam-destinacija-dablin-irska (2)

luksuz-turizam-destinacija-dablin-irska (3)

luksuz-turizam-destinacija-dablin-irska (4)

luksuz-turizam-destinacija-dablin-irska (5)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

luksuz-turizam-destinacija-dablin-irska (7)

Samuel Beckett Bridge, Dublin, Ireland.

luksuz-turizam-destinacija-dablin-irska (9)

luksuz-turizam-destinacija-dablin-irska (11)

luksuz-turizam-destinacija-dablin-irska (12)

luksuz-turizam-destinacija-dablin-irska-99

Напиши коментар