Здраво тело

Една голтка дневно и ќе бидете здрави, со одлично расположение и полни со позитивна енергија

Црниот дроб е многу важен орган затоа што тој го превзема создавањето на протеините во крвта, т.е. учествува во процесот на нејзиното обновување.

Потребно е да одвоите само минута од вашето време, а ќе добиете здравје, виталност, позитивна енергија, добар изглед и добро расположение.

Покрај ова помага при јакнење и стимулација на органите за варење. Па затоа воопшто не е претерано ако кажеме дека црниот дроб значи здравје, виталност, здрав изглед и добро расположение. Токму затоа и многу е корисно ако се обидете секојдневно да правите нешто за вашиот црн дроб. Имено, на празен желудник потребно е само да испиете лажичка маслиново масло помешана со лимонов сок. Важно е маслиновото масло и лимонот  да ги испиете на празен желудник, а потоа можете да појадувате.

Eдна голтка за здравје и добро разположение

Од здрав црн дроб ве дели многу едноставен чекор. Веќе по месец дена ќе почувствувате промени. Ќе ви се намалат подочниците, тенот ќе ви изгледа посјајно, а и варењето ќе ви биде одлично. Покрај ова преку целиот ден ќе имате чувство дека сте полни со енергија.Маслиновото масло одлично помага во отворањето на каналите на црниот дроб и жолчното ќесе. Лимонот пак, исто така е добар за таа намена, а притоа е и сјаен извор на витамин Ц, т.е. ги чисти крвните садови од наслаги на холестерол.

Маслиновото масло треба да го чувате на собна температура. Можете да го чувате и во фрижидер, но на ниска температура тоа станува матно. Но, тоа нема никакво влијание на неговите особини.

 

Напиши коментар