Art & Crafts

Како да исчистите дамка од лак за нокти од тепихот!

Ви се истурил лак за нокти на тепихот или на некое сакано парче ткаенина, не паничете!!! Постои идеално решение.

Прво што треба да направите е да не паничите.

Потоа измешајте го следниов состав на

1 лажица детергент

1 лажица оцет

200 милилитри топла вода

Нанесете ја течноста на дамката и со чиста ткаенина нежно истријте го местото на кое е направена дамката.

Потоа се што треба да направите е да почекате местото да се исуши и да го поминете со правосмукалка

Проблемот е 100 процентно решен.

Напиши коментар