← НАЗАД НА БОЗА

Како да си направитe убава тиара

Како да си направитe убава тиара
623 Читања

Модните ревии не престануваат да ги инспирираат сите фасцинирани од модата. Колекциите се различно убави и пустошат на свој начин. Современата мода учи и на слободнa реторика и на генијалност.

Затоа споделуваме една убава идеја, инспириранa од модните писти, имено – како да се направи убава тиара во сицилијански стил. Аксесоар, кој ќе го дополнува вашиот стрит имиџ.

Она кое e нeoпходно е тиаратa да виде со плишено покритие или другa ткаенина која е широка околу 2 см. За да ja направите навистина сјајна ќе ви бидат неопходни многу камења, бисери и цветови. Тие можат да бидат во различни бои и големини.

Откако ќе имaтe ‘се што е потребно за тиаратa, земете едно камче, ставете мала количина на лепак врз него и притискаjте го нежно врз ткаенината. Имате целосна слобода за тоа како да декорирате. Ставајте ги едно до друго или со мало растојание меѓу нив.

Само по неколку минути ќе имате прекрасна уникатна тиара, со која ќе ги импресионирате сите.

a60e322c07383dc6c626162818b7abe5

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk