Art & Crafts

Каков вид на вештачки трепки ви прилегаат?

Вештачките трепки се совршен избор за посебни прилики или луди забави, но ако не знаете кои најдобро ви прилегаат можно е да постигнете контра-ефект.

Пронајдете го обликот на своето око и прочитајте какви вештачки трепки најдобро се вклопуваат во вашиот изглед.

Мали очи

Тешки вештачки трепки може  визуелно уште повеќе да ги намалат вашите очи, па затоа одберете долги и ретки трепки или пак неколку индивидуални трепки кои ќе ги нанесете на ивицата на очниот капак.

Тркалезни очи

На тркалевезните очи најдобро ќе одговараат трепки кои се подолги на надворешниот агол.

Крупни очи

Густи и големи вештачки трепки најдобро ќе ги дефинираат вашите очи, и ќе им дадат нежен и сензуален изглед.

Бадем очи

Вие сте права среќничка, бидејќи вас ви прилегаат секаков облик на трепки.

 

Напиши коментар