Убавина

Каква врска има бојата на очите и руменилото ?

Веројатно мислите дека со правилен избор на сенка,моливче и маскара,најдобро ќе ги ситакнете очите. Но ,козметичарите тврдат поинаку.

Ако имате сини очи,со правилен избор на руменило нејадобро ќе ги истакнете.

Сините очи се истануваат без обзир дали се наашминкани или не. Но ако сакате епосебно да ги нагласите,обрнете внимание на бојата на тенот. Розовите и нијанасата на праска најдобро ќе одговараат на светол тен и на жени со сини очи.

Жените со сини очи најчесто имаат светла кожа. Изборот на темно руменило затоа е лош избор како за тенот така и за истакнување на бојата на очите.Посветлата нијанса на руменило е најдобар избор и најдобро ќе ги истакне вашите убави сини очи.

Напиши коментар