Bridal

Класични и елегантни свадбени торти

Доколку сте една од оние невести кои сакаат класика и безвременска елеганција на својата свадба и доколку ја сакате традицијата, најдобар избор за вашата свадба секако е елегантна свадбена торта.

Елегантните свадбени торти често се во бела боја, но секако може да ги вклопите и боите кои ги избравте за целокупниот амбиент на свадбата, но мора да внимавате да бидат добро вклопени во самиот дезен на тортата. За декорација на елегантна торта најдобро е да изберете цвеќиња, но исто така често се практикуваат и торти украсени само со ленти во друга боја.

Бидејќи елегантните свадбени торти не се многу украсени, може да изберете поголема торта, а најдобро е да има три или повеќе ката. Како украси за врвот на тортата изберете монограми од вашите имиња или пак бели гулаби или традиционална фигура на младоженец и невеста, а избегнувајте ги премногу впечатливите украси, бидејќи ќе го одвлечат вниманието од самата торта.

Ви претставуваме неколку идеи за класични свадбени торти кои се надеваме дека ќе ви послужат како инспирација.

Wedding cake with Pearls, Darling:

 

pink and white wedding cake:

purple wedding cake:

.:

Diamante and blossom wedding cake:

Fine Floral Applique:

Valentine's Day cake, inspired by Rachel Ashwell and Shabby Chic, by Mili's Sweets:

Cotton and Crumbs:

.:

Vintage pearl necklace:

 

 

Напиши коментар