Дестинации

Коста Рика експедиции – одисеја низ дождовните и облачни шуми

Најверојатно сте биле на некое сафари претходно, но што велите за една прошетка низ Коста Рика која вклучува голем предизвик- средба со дивиот свет и природните богатства на Коста Рика во еден поинаков, рустикален облик? Дефинитивно нема да погрешите доколку се одлучите за ова- Одисејата низ дождовните и облачни шуми ви го дозволува ова, вовлекувајќи ве во пазувите на спокојството, после дневните напорни патувања.

Најголеми атракции во ова мистично место, несомнено се живеалиштата на мајмуни, гнездата на желки и околу 320 видови птици за набљудување, прошетките кои Ве водат поблизу до облаците и градината на пеперутките – Монтеверде.

 

Напиши коментар