Здраво тело

Крвната група која најмногу е изложена на стрес

Крвните групи имаат многу поголемо влијание врз нашето здравје, отколку што мислиме.
Интересно е тоа што најновата француска студија открива дека пациентите со крвна група А имаат повисоки нивоа на стрес хормонот кортизол. Колку повеќе кортизол има во крвта, толку реакцијата на стресот станува посериозна. Крвната група А полесно се вознемирува и уште потешко се смирува. Токму затоа на овие луѓе им се препорачуваат јога вежби и честа медитација.

Напиши коментар