Sweet Home

Луксузен стан во Лондон

Познатото британско студио за луксузен дизајн и архитектура Laura Hammett, го дизајнира проектот Devonshire Place во Лондон.

Завршен во 2015 година, овој двособен стан во Лондон, се наоѓа во шестокатница со џорџијанска фасада. Овој уникатен дом е совршена комбинација на класични и модерни дизајни. Зафаќа површина од околу 500 м2.

Според џорџијанското наследство, во станот е користен црниот челик во едноставните дизајни за врати и огради, додека другите елементи кои потсетуваат на минатото време се паметно комбинирани со мебелот и завршните детали, со цел да се создаде удобен и модерен дом.

Пастелните тонови на шампањ и крем бои се користени во дневната соба, за да се креира еден вид „неутрално платно“, каде што се изложени објекти од тибетанската уметност.

Овој луксузен дом во Лондон има и идеални простории за организирање на општествени собири, што е едно од барањата на клиентите, кои уживаат во богатите и елегантни банкети и забави. Ова е постигнато преку отворање на голема кујна и трпезариски простор со голем бел централен остров, каде што се сместени минималистичките и беспрекорни Laura Hammett барски столици.

Надворешното двориште се наоѓа во централниот дел на домот и до него директно може да се дојде низ дневната соба, мастер апартманот и собата за гости. Поврзување на ентериерот и екстериерот е паметно постигнато со помош на декоративни елементи – зрели бонсаи дрвца, делкан камин и клупи.

luksuzen stan vo london (8)

luksuzen stan vo london (2)

luksuzen stan vo london

luksuzen stan vo london (7)

luksuzen stan vo london (6)

luksuzen stan vo london (5)

luksuzen stan vo london (4)

luksuzen stan vo london (3)

Напиши коментар