Sweet Home

Магична колиба од 18-от век освојува со рустичниот ентериер

Додека работела како дизајнер на ентериер на еден дом во Котсволдс, Каролин Холдавеј и нејзиниот партнер Фатимах Намадар, кој е фотограф, изнајмиле коллиба во Виндраш Валеј каде започнале да живеат. Со оглед на тоа што навистина го засакале животот во овој регион, започнале да бараат место за живеење кое ќе биде целосно во нивна сопственост.

После две години, ја откриле Мулионс, мала колиба направена во 1710 година од страна на еден локален фармер. Во непосредна близина се наоѓала реката Колин, а целата околина била облеана во зеленило. Иако најпрво не биле импресионирани од нејзината надворешност, сепак, после два месеци неуспешна потрага, решиле да погледнат и во внатрешноста на колибата. Воодушевени од ненадејната светлина и прекрасниот план на просториите, одлучиле да ја купат и целосно да ја преуредат.

Резултатот остава без здив:

AD-18th-Century-Cottage-In-The-Cotswolds-01

AD-18th-Century-Cottage-In-The-Cotswolds-02

AD-18th-Century-Cottage-In-The-Cotswolds-03

AD-18th-Century-Cottage-In-The-Cotswolds-04

AD-18th-Century-Cottage-In-The-Cotswolds-05

AD-18th-Century-Cottage-In-The-Cotswolds-06

AD-18th-Century-Cottage-In-The-Cotswolds-07

AD-18th-Century-Cottage-In-The-Cotswolds-08

AD-18th-Century-Cottage-In-The-Cotswolds-09

AD-18th-Century-Cottage-In-The-Cotswolds-10

AD-18th-Century-Cottage-In-The-Cotswolds-11

AD-18th-Century-Cottage-In-The-Cotswolds-12

AD-18th-Century-Cottage-In-The-Cotswolds-13

AD-18th-Century-Cottage-In-The-Cotswolds-14

AD-18th-Century-Cottage-In-The-Cotswolds-15

AD-18th-Century-Cottage-In-The-Cotswolds-16

AD-18th-Century-Cottage-In-The-Cotswolds-17

AD-18th-Century-Cottage-In-The-Cotswolds-18

AD-18th-Century-Cottage-In-The-Cotswolds-19

AD-18th-Century-Cottage-In-The-Cotswolds-20

AD-18th-Century-Cottage-In-The-Cotswolds-21

AD-18th-Century-Cottage-In-The-Cotswolds-22

AD-18th-Century-Cottage-In-The-Cotswolds-23

Напиши коментар