Дестинации

Магичните улички на Хања, прекрасниот пристанишен град на Крит, Грција

Стариот град Хања, кој се наоѓа на островот Крит во Грција, е прекрасно место кое плени со прекрасната архитектура и одлично сочуван стар дел на градот. Всушност, островот бил населен уште во 2700 г. п.н.е., иако денес во него може да се почувствува модерната, западна култура.

За време на Втората светска војна, градот Хања бил бомбардиран и значително уништен, но кратко време потоа бил во целост реставриран. Многу историски зданија денес се претворени во хотели, ресторани и ексклузивни продавници. Градот е магнет за туристи дури и во зимските денови. Прекрасните улички и автентичната архитектура, го прават Хања град кој морате да го посетите.

Chania2-740x529

Chania3-740x555

Chania4-740x491

Chania5

Chania6-740x491

Chania-740x504

Chania-Photo-by-Chaniaweb2-980x654

Chania-Photo-by-Chaniaweb3-740x494

Chania-Photo-by-Chaniaweb4-740x494

Chania-Photo-by-Chaniaweb5-740x494

Chania-Photo-by-Chaniaweb7-740x494

Chania-Photo-by-Chaniaweb-740x494

 

Напиши коментар