Motherhood

Мајчиното млеко треба да се пие во истиот дел од денот кога е издоено

Една нова студија покажа дека состојките кои се наоѓаат во мајчиното млеко се менуваат во текот на денот.

Мајчинотото млеко содржи многу состојки, помегу кои и нуклеотиди, кои имаат важна улога во регулирањето на сонот на бебето.

Највисока концентрација на нуклеотиди била пронајдена во ноќните часови: од 20 часот навечер до 8 наутро. Тоа им помогнало на научниците да сватат дека мајчиното млеко има голема улога и во воспоставувањето на правилен сон кај бебето.

На некого не би сте му дале кафе навечер и истото важи и за млекото. Во текот на денот млекото содржи материи, кои ја стимулираат активноста кај бебето.

За бебето нормално да се храни млекото треба да му се дава во оној дел од денот, кога е и издоено.

Напиши коментар