Мода

Најмодерни бои за 2016 според Пантон

Во соработка со Њујоршката модна недела, Пантон ги објави најмодерните бои за пролет 2016 година. 

PANTONE Fashion Color Report ги содржи боите кои најчесто се појавуваа во модните колекции за светските дизајнери. Боите одбрани за следната сезона не транспортираат на посреќно, посончево место. Преку рефлексијата на модерното општество со високо ниво на стрес и желбата да се креира исклучување од технологијата, дизајнерите во своите креации за следната сезона внесуваат меки и релаксирачки палети на бои. Истражувајќи го контрастот помеѓу урбаната експанзија и природниот свет, вештачкото и природното, боите на модните писти беа весели и оптимистички.

 

Напиши коментар