Дестинации

Најопасната планинарска патека во светот

Ел Каминито дел Реј се наоѓа во Ел Коро, Шпанија. Во рревод значи „Кралот на малите патишта“. На голема височина на карпите постои една импровизирана пешачка патека која е прогласена за најопасна во светот. Би имале ли храброст да ја изодите?

Патеката е затворена во 2000 година, но шпанската влада преговара за нејзино реновирање.

1

2

3

4

5

6

8

9

 

Напиши коментар