Убавина

Нов начин на слабеење: според типот на фигурата

Доколку сакаме да се радуваме на убавата фигура, треба да го земеме предвид начинот на исхрана со самата фигура.

Според американскиот специјалист д-р Ерик Берг главните виновници за качувањето на килограми се хормоните, а не гените, како што се сметаше до сега.

Тоа значи дека жените кои маожат да ги контролираат хормоните, можат да го подобрат и својот метаболизам, и соодветно да ослабат.

Хормоните регулираат важни фактори како што се растот, развојот и размената на материите и расположението. И така, еве неколку совети…

Ако имате тело од типот “јаболко”, тогаш сте подготвени да зголемувате масти во пределот на стомакот. Според Ерик Берг тоа се должи на зголеменото ниво на хормонот на стресот во вашиот организам. Затоа е добро да избегнувате чоколадо. Добро е да користите различни смирувачки чаеви.

Доколку телото ви е во форма на крушка, значи најлесно зголемувате масти во пределот на колковите. Вие треба да ги избегнувате млечните производи и сите јадења кои се извори на фитоестрогени.

Ако сте од жените кои собираат масти рамномерно по целото тело, имајте на ум дека треба да се обрне внимание на тироидната жлезда. Таа го произведува хормонот, кој ја контролира брзината со која клетките ги разградуваат акумулираните калории. Добро е да ги исклучите од менито сите храни, кои се брзи извори на енергија.

 

Напиши коментар