Sweet Home

Новогодишно украсување на домот и трпезата со свеќи

Запалените свеќички додаваат магија на празниците особено ако се убаво декорирани со карактеристичните плодови на зимата. Свеќички сместени во тегли, во големи садови полни со костени, лешници или зимско овошје, декорирани со лампиони…Колку повеќе свеќички, толку атмосферата станува поволшебна.

sveki 8

Ваквата игра на украсувањето на делови на домот или на празничната трпеза, нема граници – може да се искористат сите украси кои веќе ви се при рака, да се додадат гранчиња, шишарки, но може да се искористат и винските чаши. Како? Еве неколку идеи за украсување со свеќи.

Напиши коментар