← НАЗАД НА БОЗА

Ова е најдобриот хотел на светот!

Ова е најдобриот хотел на светот!
660 Читања

„Oberoj Udavilas“ е името на официјално најдобриот хотел на светот, кој се наоѓа во Удајпур во Индија. Една од многубројните причини поради која што ја добива оваа ласкава титула е и односот на хотелот кон гостите, кои се третираат како кралеви.

Луксузните поволности како што се приватните базени и личниот батлер, се само дел од широкиот асортиман на услуги кои ги пружа  “Oberoj”, се разбира, за оние со исклучително длабок џеб.

Во грандиозната хотелска палата се стигнува со приватен брод преку езерото Пичол. Целиот хотел е инспириран од традиционална индиска архитектура, во која спаѓаат карактеристичните куполи.

Оазата на мирот дополнитено ја збогатуваат фонтаната и рајската градина.

Целиот концепт е заснован на апсолутен мир и спокој на гостите, кои добиваат третман достоен на индиски владетели.

 

638836_oberoiudaivilas_ff

638839_sothatguestscangoswimminganytimetheywant_ff

638841_thehotelhasremarkablearchitecturaldetailsliketraditionalpavilionsanddomes_ff

638842_theoberoiudaivilasalsohasaspaandgymwhereguestscantakeprivateyogaandmeditationclassesfromtheresidentyogateacher_ff

638843_therearealsoquietcourtyardswithfountainsandreflectionpoolsandshadygardenswhereguestscanstrollorrelax_ff

638846_theseroomsalsohaveterraceswhichgiveguestsdirectaccesstothepool_ff

638847_thethemecontinuesinsidewithdecorativedomesandarches_ff

638848_whentheygethungryguestscandineontraditionalnorthindiancuisineatudaimahalthehotelsmoreformalrestauranttheresanothermorecasualrestaurantheretoo_ff

638849_whentheyreachtheentrancetheyllseegrandarchitecturethatwasinspiredbythetraditionalpalacesofrajasthan_ff

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk