Убавина

Ова се најновите трендови во маникирот!

Средените и уредни нокти, како и негуваните раце се слика за негувани жени.

Тренд во светот на маникирот се ноктите со „празнина“

Имено, безбојната површина е упадлива, додека остатокот од ноктите е обоен во две, или дури и три бои. Ова не е тешко да се направи, само потребна ви е трпеливост бидејќи секој слон од лакот мора добро да се исуши.

– Намачкајте лак како основа, исечете тенки самолепливи ленти и залепете ги на ноктите, така што ќе создаваат некоја форма ( линија, триаголник, правоаголник). Остатокот од ноктите намачкајте го со лак во боја по избор.  Кога добро ќе се исуши, тргнете ја лентата и на целата површина нанесете слој од безбоен лак.

Negative-space-main-647x395

– Ако ставате ленти хоризонтално, горниот дел од ноктите нека биде во една боја ( на пример светлосина или розе), средината оставете ја празна, а на долниот намачкајте жолта или зелена.

negative-space-nails-00

– „Полумесечината“ е најлегантна, идеална е кога сакате само една боја на ноктите. Залепете полукружна лента над средината од ноктот, потоа со бордо или силноцрвена намачкајте ги најизменично горните, па долните делови од ноктот, така што секој прст ќе биде идентично налакиран.

negative-space-2-1024x571

Напиши коментар