Motherhood

Писмо кое ќе го разберат само самохраните родители

Алисон Деискол е девојка која пораснала само со еден родител – нејзината мајка. Покрај неа, нејзината самохрана мајка ја одгледувала и нејзината сестра. Таа одлучила да напише отворено писмо во кое ќе и се заблагодари неа и на сите самохрани родители на овој свет.

Алисон со ова писмо и се обраќа не само на нејзината мајка, туку на сите самохрани родители на овој свет. Таа вели дека децата кои имаат само еден родител често забораваат да им се заблагодарат.

Во своето писмо Алисон вели дека самохраните родители извршуваат работа за двајца бидејќи родителот е тој кој заработува и го храни семејството. Тој покрај тоа што го купува и ја готви таа храна. Освен што заработува за образование на своите деца, тој го следи секој нивни чекор.

– Работи дупло повеќе, но никогаш не очекува ништо за возврат. Самохрани родители, фала ви што после долгиот и напорен ден, сте се разбудиле пред нас да ни подготвите појадок, или да легнете после нас, за да ги измиете садовите по вечерата –  пишува Алисон во писмото.

Таа им се заблагодарува на самохраните родители за храброста. Храброста да ги напуштат своите соништа за животот на нивните деца.

– Иако најчесто знаете дека нема да добиете некоја голема благодарност од нас, вие го жртвувате вашиот социјален живот и кариерата. Вие не се откажувате од нас дури и кога ќе ви упатиме некој коментар полн со неразбирање – продолжува во писмото.

Напиши коментар