Art & Crafts

Погрешна големина на градник предизвикува естетски и здравствени проблеми

Многу жени носат погрешна големна на градник, но себе не си прават само естетски проблем, туку и здравствен, тврдат лекарите. Последното истражување покажа дека меѓу 70 и 80 жени што не носат правилна големина на градник, а и вежбаат претежно без веш.

Лекарите предупредуваат дека треба добро да се провери бројот пред  да одлучите да купите, бидејќи погрешна големина градник може да предизвика болки во рамената, вратот, влијае на нерви како и осипот на кожата, пишува runway.

Носењето на погрешен градник и број  може да предизвика голем број на здравствени проблеми, тврди физиотерапевтот  Семи Марго.

Традиционалните градници често се многу тесни во областа околу ребрата и проблемот е во тоа што повеќето градници не нудат доволно поддршка во предниот дел, што доведува до предвремено опуштање на градите.

Тоа не е се. Ако имате чести главоболки причина може да бидат прерамките. Премногу тесни прерамки, може да доведат до намалување на циркулацијата и протокот на крв.

Уште една честа грешка е да се избегне спортски градник. Тие се дизајнирани за поддршка на градите при подигање или трчање. Ако не ги носите во текот на физичката активност само ќе го забрза процесот на опуштање на градите.

Се чини неверојатно, но градникот  може да предизвика проблеми со варење или може да предизвика раздразливост на дебелото црево. Совет за дамите е добро да го премерат своето тело и водат сметка за големината на корпата која им е потребна.

Напиши коментар