ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
* 5 парчиња пилешки гради
* 2 лажички сол
* 1/4 лажички бибер
* 1/4 лажички чили во прав
* 1 лажичка лук во прав
* 1 лажичка црвен пипер
* 2 лажици мајонез
* 2 лажици кисела павлака
* 2 лажици рендан пармезан сирење
* 1,5 чаша трошки
* 2 лажички пченкарно брашно
* 100 ml зејтин (по желба)
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Пилешкото пресечете го на половина да добиете потенки парчиња, а потоа по должината на половина; едно парче го делиме на 4 дела и го ставаме во сад. Додадете сол, бибер, лук, чили пиперки и црвен пипер и измешајте го сето тоа. Потоа додадете мајонез , павлака и пармезан сирење и мешајте ги сите заедно.
Затворете го со проѕирна фолија и оставете во фрижидер еден час или два . Тепсијата подмачкајте ја со зејтин (може и без тоа ) и посипете пченкарно брашно ( за месото да не се залепи на тепсијата ) и оставете настрана.
Пилешко тркалајте го во трошки од леб и се редете го во тепсијата. Кога ќе го наредите цело , посипете повторно со зејтин. Пилешко печете го на 210 степени, 25-30 минути.