← НАЗАД НА БОЗА

Прекрасна куќа покрај море на островот Парос

Прекрасна куќа покрај море на островот Парос
661 Читања

Интересна архитектура. Високи тавани. Минималистички дизајн. Оваа прекрасна летна куќа се наоѓа на остворот Парос, Грција  и е дело на архитектот Александрос Логодотис (Alexandros Logodotis).

Куќата содржи елементи од традиционалтата архитектура на Кикладите. Заоблени рабови и специфични форми на прозорците се типични за оваа архитектура. А базенот? -Едноставно неможе да остане незабележан.

 

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk