Дестинации

Рајските острови Туркс и Кајкос

Туркс и Кајкос е британска зависна територија во југоисточниот дел на Бахамските Острови во Средна Америка. Опфаќа површина од 430 км2, на која опстојуваат 19.300 жители. Територијата опфаќа две соседни групи на острови кои се на околу 150 км оддалеченост северно од Хаити. Островите Турк ги опфаќаат Гранд Турк и повеќе ниски островчиња, а од Кајкос е одделен со преминот Туркс Ајлендс Песиџ широк до 35 км. Она што е карактеристично за ова место се долгите песочни рајски плажи, тиркизната вода и волшебните одмаралишта со кои изобилува. Иако не се премногу познати, љубителите на егзотичните тропски места сигурно ќе ги препознаат островите кои изгледаат како да се извадени од нашите соништа.

1-turks-and-caicos

1004763_547320175305377_660376356_n

38798910_640

Front-road-beach-1

Luxury_Hotel_Island_Holiday_Caribbean

PA190650

1ARGNOV03605N125

travel-deals-turks-caicos-wave-full

Travel-Pool-Turks-and-Caicos-Islands

turks-and-caicos-islands

Turks-and-Caicos-wallpaper

Historic_Lighthouse_Park_on_Grand_Turk

islands_wallpaper_turks_and_caicos

Напиши коментар