Здраво тело

Рецепт за лек за срце стар 800 години

Творец на овој прочуен рецепт е калуѓерката  Hildegard fon Bingen,  која што живеела пред 800 години.

Подоцна нејзиниот рецепт за проблеми со срцето го превземале и познати доктори, порачувајќи им го на бројни пациенти.

Калуѓерката советувала дека секое домаќинство треба да го има овој рецепт, кој што постигнува необични успеси. Истиот со овoj извор и објаснување го пренесува прочуената билкарка Марија Требем, авторка на книгата „Здравје од божјата аптека“.

Овој природен лек за срце, се покажал како успешен кај срцевите слабости и вистински срцеви заболувања. Се користи кога ќе се почувствуваат срцеви тешкотии како „бодење“, треперење, прескокнување, после стрес.

Потребно е:

10 свежи стебла магдонос (без корен)

литар домашно црно или бело вино

две лажици вински оцет

300 г. природен мед

Подготовка:

Десете свежи стебла магдонос заедно со листовите ставете ги во литар чисто природно вино и додадете 1-2 големи лажици чист вински оцет.

Варете 10 минути на тивок оган (водете сметка, може да пени). После додадете 300 грама мед и оставете лесно да се вари уште 4 минути. Жешкото вино исцедете го и уште топло ставете го во шише, кое претходно е многу добро измиено. Цврсто затворете. Талогот кој што се создава не е штетен и слободно може да се пие.

Употреба:

Напитокот се користи секојдневно, по супена лажица до престанок на тешкотиите. За поголеми проблеми со срцето, потребно е да се користи подолг временски период.

Напиши коментар