Sweet Home

Рококо стил во вашиот дом

Корените на рококо стилот како дел од барокот се наоѓаат во уметничка Франција, а самиот збор во буквален превод означува школка (rocaille – школка, декоративни парчиња камен).

Од боите акцентот е ставен на златната, белата и сите пастелни тонови на сино, зелено, розово и жолто. Во современото опремување на внатрешните ентериери доволен е само еден рококо елемент за комплетна удобност и раскош на вашиот дом.

Погледнете ги следниве идеи за доза француска грациозност во вашето домашно катче!

rokko2

rokoko

rokoko1rokoko3

rokoko4

rokoko5rokoko6

rokoko7

 

Напиши коментар