ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
* 600g бисквити
* 400g шлаг крема со вкус на слатка павлака
* 400ml минерална вода
* 200g прав шеќер
* 250g маргарин
* 1l млеко
* 3 кесички пудинг од карамела
* 9 лажижчки шеќер
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Сварете го пудингот со млекото, заедно со 9-те лажички шеќер. Оставете го да се олади, повремено мешајќи за да не се создаде кора. Изматете го маргаринот со шеќерот во прав и соединете ги со ладниот пудинг. Добро изматете со миксерот.
Шлагот помешајте го со минерална вода.
Редете еден ред бисквити, премачкајте со филот од пудинг, а преку тоа премачкајте слој шлаг, повторно кекс и така шест пати.
На крај завршете со шлаг и украсете по желба.
Бисквитите не се топат. Тортата направете ја ден порано, а утредента бисквитот веќе ќе биде омекнат од фил.