Дестинации

Шпанија земја на чудата – Кадиз!

Доколку го посетите Кадиз, ќе може да напишете неколку широки есеи за него, но и тогаш нема да ја доловите неговата суштина.

Овој град е стар и комплексен. Генерално, Кадиз се смета за најстар и константно населен во Европа.
Сега веќе е четврт милениум, антички центар, скоро целосно опркужен со вода и е романтична локација кој ги чувствува брановите на Атлантикот.

Плажите се киломентарски, а на бреговите може да се слушне ехото на галебите и рибите.

luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz (13)

luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz (12)

luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz (11)

luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz (10)

luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz (9)

luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz (8)

luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz (7)

luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz (5)

luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz (4)

luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz (2)

luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz (1)

luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz-99

luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz (15)

Напиши коментар