Motherhood

Што би требало да знаете за редоследот на раѓање на вашите деца?

Редоследот на раѓање на вашето дете и тоа како може да влијае врз развојот на личноста.
Дали некогаш сте се запрашале како е можно вашите деца толку многу да се разликуваат едно од друго.

Може да се случи со едното дете да се разберете веднаш, додека пак другото да плаче на цел глас додека не го добие тоа што го сака.

Едно нешто може да биде секогаш главно во друшто, додека пак другото да биде мирно и повлечено.

Редоследот на раѓање има голема улога во развојот на личноста.

Првото дете најчесто ги ужива сите права но мора и да сноси некакви одговорности бидејќи е најстаро.

Додека пак второто дете кое има постар брат или сестра се обидува да учи од него па ќе се изгуби во својата борба со своите желби и очекувањата на родителите. Доколку постои и бебе второродените деца стануваат исфрустрирани. Децата кои се единчиња остануваат сами без потреба за натпреварување и докажување но затоа немаат со кого да растат да поделат, тајни и се чуствуваат осамено.Поради тоа редоследот на раѓање на децата многу влијае врз нивниот развој.

 

Напиши коментар