Art & Crafts

Што да правите кога ќе си ги потфатите прстите?

Не ретко ни се случува да се удриме, а при тоа да не знаеме дека всушност лекот го имаме во нашата кујна. Ова е совет кој навистина ќе ви помогне, а нема да ве чини воопшто.

Ако ги потфатите вашите прсти со фиока или удрите со главата во ивица на прозорец…на болното место истурете шеќер во прав и оставете го додека самиот не се одлепи, а потоа добро измијте го со студена вода. Ќе се изненадите кога ќе видите дека нема оток, а и болката речиси исчезнала.

Напиши коментар