Дестинации

Уникатна плажа! Има школки, наместо песок

Формирана од милијарда минијатурни школки, оваа прекрасна плажа во Австралија која се наоѓа во регионот Шарк Беј, го носи името “Shell Beach”. Создадена е за дневно уживање, релаксација и набљудување на прекрасното зајдисонце.

Плажата од школки е единствената плажа од овој тип, каде што песокот е заменет со безброј минијатурни оклопи од школки, па можеби токму затоа е вистинска летна атракција.

Некогаш овие школки се наоѓале под водата, но со нејзиното повлекување се формирала уникатна и кристално бела обала.

Се протега на над 100 километри, а прошетката по неа е незаборавно и драматично искуство во кое уживаат илјадници туристи годишно.

Ако на прв поглед помисливте дека ова е бел песок кој се лизга низ прстите, погледнете повторно…

najubavata-plaza-so-skolki-namesto-pesok-2

najubavata-plaza-so-skolki-namesto-pesok-3

najubavata-plaza-so-skolki-namesto-pesok-4

najubavata-plaza-so-skolki-namesto-pesok-5

najubavata-plaza-so-skolki-namesto-pesok-6

najubavata-plaza-so-skolki-namesto-pesok-7

najubavata-plaza-so-skolki-namesto-pesok-8

najubavata-plaza-so-skolki-namesto-pesok-9

najubavata-plaza-so-skolki-namesto-pesok-10

najubavata-plaza-so-skolki-namesto-pesok-11

najubavata-plaza-so-skolki-namesto-pesok-12

najubavata-plaza-so-skolki-namesto-pesok-14

najubavata-plaza-so-skolki-namesto-pesok-15

Напиши коментар