Традицијата вели дека венчаниците треба да бидат бели, а поновите обичаи наложуваат дека тие треба да бидат богати со рачно изработени детали кои ќе сведочат дека тоа е најпосебното парче облека кое ќе го носите во животот.

Без оглед на тоа дали свадбата ја сметате како среќен крај на една бајка или момент да заблескате како на црвен тепих, венчаницата која ќе ја одберете треба да зборува за вас – дали сте скромни и амбициозни, срамежливи или екстровертни. А најважно е добро да се чувствувате во неа.

Во последно време на модната сцена владеат минималистичките венчаници, но таквиот стил нема да им одговара на оние кои сакаат сите очи да бидат вперени во нив. Тие попрво би одбрале венчаница која содржи повеќе слоеви материјал, чипка, бисери или кристали, слични на венчаниците кои може да ги погледнете во нашата галерија:

 

Напиши коментар