← НАЗАД НА БОЗА

Waterville – спектакуларен дом на вода

Waterville – спектакуларен дом на вода
543 Читања

„Waterville“ е спектакуларно минималистичко живеалиште на реката Амстел во Амстердам, дело на архитектонски фирма + 31ARCHITECTS. На барање на клиентите, архитектите го создадоа овој модерен дом на два спрата, каде што животниот простор се спојува со водата.

На горниот кат на куќата се наоѓаат дневната соба и кујната, кои се придружени со панорамски прозорци и лизгачки врати кои ве носат до терасата која се протега по должината на целата куќа. Од ова ниво се поставени скали кои водат до спалните соби и бањи, кои се наоѓаат под вода!

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk