Мода

За оние кои ја претпочитаат елеганцијата

Елегантниот стил сосема оправдано може да се нарече вечна класика бидејќи преминува од сезона во сезона, постојано актуелен и без големо влијание од сезонските тенденции, освен во однос на бои, материјали и детали.

Елегантниот стил како личен избор или како наметнат дрес код во општеството има многу предности. Без разлика како изгледаат актуелните модни тенденции, фановите на елегантниот стајлинг се континуирано  ин, бидејќи постојано во модата има место за овој тип облекување.

Освен тоа друга голема предност на овој стил е тоа што парчињата што ги имате од последните неколку сезони слободно можете да ги носите бидејќи класичните кроеви не претрпуваат голема промена, надополнувајќи ги само можеби со некој сезонски аксесоар или моден детал.

work outfits 5 best outfits - Page 3 of 5 - work-outfits.com:

#Modest doesn’t mean frumpy. #DressingWithDignity www.ColleenHammond.com www.TotalimageInstitute.com:

Elegant classic work dress ...I'm getting ideas for my white blazer and a patterned black dress.:

19 Classic and Elegant Work Outfit Ideas -- while I can't get away with a pencil skirt, this is really a lovely and classic outfit.:

Winter outfits - chic outfits - work outfits - classy outfits Polyvore Combinations:

elegant outfits - So sweet & proper:

Basically what I wish I could wear every day. Perfect trench, sleek black sheath dress, low heels... Except I'd probably switch to sparkly studs and bracelets instead of a watch...:

Classic Casual:

"Black&Blush 2" by ccroquer on Polyvore:

perfect for office:

Classic~       "First Class" by orysa on Polyvore.:

All great for midlife women -19 Classic and Elegant Work Outfit Ideas - click through to see the rest:

Professionally Polished Office Polyvore Combinations:

 

Напиши коментар