Motherhood

Зашто снаата и свекрвата не можат да бидат заедно ?

Времињата се менуваат, но проблемот во однос снаа и свекрва останува ист. Младите сопруги се жалат дека свекрвите често ги критикуваат и премногу им се мешаат во животот.

Сопругите ги обвинуваат свекрвите дека секојдневно се однесуваат како тие да знаат најдобро. Многу од нив во таквиот однос принудено се селат, а не е ни ретко кога се разведуваат.

Би требало да пробате да најдете заеднички јазик со мајката на вашиот сопруг, дури и ако треба понекогаш да си го гризнете јазикот.

Судејќи според статистички податоци тоа ќе биде тешко. Дури 24 % го опишуваат својот однос со свекрвата за епитетско лош. 16 % мислат дека мајката на нивниот сопруг е злобна, 22 % дека е многу непријатна, 25 % дека сака да контролира, а 35 % дека сака да осудува и 32 % дека премногу се меша ви нивниот живот.

Напиши коментар