Здраво тело

Здравствените предности на маслото од сенф

Многумина од вас не веруваат дека маслото од сенф може да има здравствени бенефиции. Едно е сигурно, маслото од сенф се користи со години.

Еве неколку негови здравствени предности:

ГО ЗГОЛЕМУВА АПЕТИТОТ

Се смета дека маслото од сенф помага при зголемување на апетитот. Здравиот апетит е знак за добро здравје.

ПОМАГА ПРИ ИСКАШЛУВАЊЕ И ГРИП

Маслото од сенф е исклучително корисно за луѓето кои често настинуваат и кашлаат. Доволно е да ја вдишете неговата арома и таа ќе ви помогне да го исфрлите секретот од  дишните патишта.

ДЕЛУВА ПРОТИВ ВОСПАЛЕНИЈА

Маслото од сенф е добро за луѓето кои имаат хронични проблеми со желудникот. Тоа помага при смалување на воспалението на слузницата на желудникот.

ГО БАЛАНСИРА ХОЛЕСТЕРОЛОТ

Една од главните здравствени предности на маслото од сенф е одржување на равнотежата на холестеролот во крвта. Тоа го одстранува лошиот холестерол и му помага на срцето да го апсорбира лошиот холестерол.

ДЕЛУВА АНТИ-БАКТЕРИСКИ И АНТИ-ГАБИЧНО

Доколку имате алергија на телото, маслото од сенф е еден од најдобрите лекови. Неговите анти-бактериски и анти-габични својства го прават ова масло одличен лек за инфекции на кожата.

 

Напиши коментар