Дестинации

Земји во кои ќе бидете среќни ако сте жена

Во некои земји жените се многу поважи од мажите, па имаат идеални услови за живот. Доколку ве интересира во кои земји жените се најмногу ценети, процитајте во продолжение.

Исланд – оваа земја има најмала разлика помеѓу половите.

Финска – во оваа земја жените имаат голема моќ на сите полиња.

Норвешка – кога е во прашање економската моќ нема разлика помеѓу половите.

Шведска – има најголем број на жени во парламентот.

Филипини – жените имаат огромна моќ во политиката.

Ирска – кога станува збор за примањата во оваа земја нема големи отстапувања помеѓу половите.

Нов Зеланд – и во оваа земја жените се речиси рамноправни со мажите.

Данска – во Данска жените имаат еднаква позиција во политиката како мажите.

Швајцарија – просечните примања на жените се многу поголеми, за разлика од другите земји.

Никарагва – жените имаат голема политичка моќ во оваа земја.

Напиши коментар