Мода

Жолта боја- апсолутен хит оваа сезона !

Ако ги прашате луѓето околу вас , која им е омилена боја? – ретко дека некој ќе ја издвои жолтата. И покрај тоа што жолтата боја е весела и ведра, мал број на луѓе се одлучуваат да купат парче облека во oваа боја, бидејќи смеатаат дека жолтата боја не им прилега и не им дава впечатлив изглед и стил.
Но, доколку се одлучите за ваков предизвик, одберете жолта нијанса на боја која ви одговара според пигментот на вашата кожа. На потемните им прилегаат посветли нијанси на жолта боја, доддека на плавите луѓе повеќе им одговараат темни тонови на жолта- окер, сенф боја..
Она што е одлично кај жолтата боја, е дека таа е Боја на оптимизмот, радоста и среќата и дека таа може многу лесно да се комбинира не само со црна и бела боја , туку и со многу други бои ( кралско сина, зелена, црвена,виолетова, како и сите беж нијанси).
За која и да е комбинација да се одлучите, единствено што морате да знаете дека , доколку носите жолто парче облека на вас, мора да го носите храбро,исправено и со високо ниво на самодоверба.
Неколку комбинации на облека , кој би ви послужиле како идеи за да добиете уникатен изглед:

2

3

4

5

8

 

Напиши коментар