Art & Crafts

Зошто НИКОГАШ не треба да нанесувате антиперспиранти веднаш после бричење?

Употребата на дезодоранс стана рутинска работа на секоја жена па и на мажите за која и не размислуваме многу.

Но, можеби сепак би требало да размислите за тоа што ставате на своето тело, бидејќи повеќето денешни антиперспиранти содржат алуминиум кој ги зголемува шансите на заболување од рак на дојка.

Со оглед на тоа дека антиперспирантите служат за спречување на потење, ги затвараат порите и го оневозможуваат потењето, па со тоа и детоксикацијата на организмот. Проблемот е и тој каде оди алуминиумот – во телото секако.

Неодамнешни истражувања покажале поврзаност помеѓу настанувањето на рак на дојка и употребата на антиперспиранти.

До неодамна се веруваше како дезодорансите се поздрави од антиперспиранти, но најновите истражувања покажуваат голема поврзаност на парабени – кои се наоѓаат во речиси секој, со рак на дојка.

Уште една навика се поврзува со ракот на дојка, а тоа се тесните градници. Многу научници потрвдиле како тесните градници ја спречуваат работата на лимфните жлезди и дека со тоа го оневозможуваат исфрлањето на токсините од телото, па и алуминиумот кој го внесуваме со антиперспирантите.

Напиши коментар