Дестинации

10 најшармантни градови кои мора да ги посетите

Светот изобилува со извикани и веќе помалку досадни туристички бисери, кои и покрај својата убавина, поради претераната експонираност губат на шарм. Истовремено, низ различни краеви на светот постојат илјадници други, спектакуларни градови и места, кои како да се создадени во нечии сништа.

sharmantni

Од целото море на такви скриени места, издвоивме десет такви, кои наликуваат како да се вештачки создадени за потребите на снимање на рајски и идилични сцени во некој нереален и романтичен филм.

Бурано, Италија

sharmantni1

Оја, Санторини, Грција

sharmantni2

Колмар, Франција

sharmantni3

Тасилак, Гринланд

sharmantni4

Њупорт, Роуд Ајленд

sharmantni5

Хуескар, Шпанија

sharmantni6

Чешки Крумлов, Чешка

sharmantni7

Венген, Швјцарија

sharmantni8

Алберобело, Италија

sharmantni9

Езе, Франција

sharmantni10

 

Напиши коментар